Visa inloggningsformulär
O-snack  

Aktuell tråd

varning för ögonoperation

Karlsson  2014-05-22 09:25
Jag vill varna alla som funderar på att operera ögonen för att slippa glasögon/inser. Reklamen lovar så mycket. Själv bytte jag linser vid Memira för drygt tre år sedan. Har varit på säkert 20 återbesök och ytterligare två operationer med laser. I går kväll blev jag inlagd på sjukhus o strax ska jag opereras då näthinnan lossnat. Orsak: linsbytet på Memira.
Jag hade aldrig bytt linser om jag anat vilket helvetet jag skulle drabbas av.
Som det ser ut just nu riskerar jag att bli blind på ena ögat.

Skriv ett inlägg

 

 

Skriv 1981 i rutan

 
 

Inlägg

Rolf 2018-10-01 11:37 #130

Svar till inlägg av Richard, 2018-09-30 22:08:

Som du även nämnde så trodde man som optikern sa att ens ackomodationsförmåga redan var stel men det blev en avsevärd skillnad i stelhet efter op. Vilket jag tycker dom undanhåller fakta om verkligheten efter en op.
Rolf 2018-10-01 11:32 #129

Svar till inlägg av Richard, 2018-09-30 22:08:

Jag tror förmågan att läsa på närmare håll blir bättre med multifocal men däremot så blir nog synskärpan sämre totalt och även i mörker med multifocal.med min multifocala så har jag väldigt störande ljusfenomen i mörker och ångrar bittert att jag gjorde detta för jag hade inte gråstarr utan åkte som dit på den massiva reklam om att allt skulle bli perfekt.
Tror att väldigt många är besvikna efter ettt linsbyte men vad ska man göra då det redan är gjort.
Richard 2018-09-30 22:08 #128

Svar till inlägg av Rolf, 2018-09-28 20:27:

Tack för att du kommenterade mitt inlägg, Rolf.

Så vad du säger är att det inte blir bra oavsett om man byter till multi- eller monofokalt?

Att förmågan att fokusera försvinner är ju för att den konstgjorda linsen inte har någon ackommodationsförmåga som ens egen lins har. Vår ackommodationsförmåga fungerar dock bara riktigt bra fram till 40-45 års ålder, därefter försämras den efterhand för att helt upphöra uppemot 60-65 års ålder. Men ja, jag blev också förvånad hur "statisk" skärpan blev mot ett specifikt avstånd eftersom jag fortfarande hade bra ackommodation innan operationen.

Alternativet att inte byta lins alls fanns inte för mig eftersom jag fick för tidig grå starr.
Rolf 2018-09-28 20:27 #127

Svar till inlägg av Richard, 2018-09-27 23:17:

Läst lite här imellanåt och häpnas över hur olika alla tänker eller vet om just linsbyte.
Jag vet även en hel del och skule vilja säga att om du valt en multifokal lins hade dina störningar av ljus eller lampor säkert varit betydligt mer än med monofokala.
Du hade säkert kunnat läsa på närmare avstånd men förmågan eller att kunna fokusera på nära håll är helt borta efter linsbyte.
Vill inte vara någon expert eller rådgivare men för mig blev det inte bra med multifocala och jag har en äldre vän med monofokala och även han lider av saknaden efter sin naturliga lins som man är uppväxt med./ rolf
Richard 2018-09-27 23:17 #126
Jag önskar att jag INTE läst denna tråd innan jag opererades för grå starr i april 2016. Jag var då 48 år.

Jag hade bara fått grå starr i höger öga och kunde välja mellan att endast operera det ögat med monofokal RLE eller att operera båda ögonen med multifokal RLE (eftersom hjärnan inte klarar av multifokalt på bara ena ögat). Spontant tänkte jag att det är väl lika bra att köra multifokal RLE på båda ögonen direkt, se bra på alla avstånd, och slippa grå starr i framtiden på andra ögat.

Sen läste jag den här tråden och fick tidernas längsta beslutsångest innan jag till sist valde monofokal RLE pga skrämselberättelserna. Därefter körde jag monovision med kontaktlins i andra ögat, dvs RLE-operationen i höger öga gjordes för långt avstånd och sen bar jag kontaktlins för läsavstånd i vänster öga. Det funkade faktiskt rätt okej, om än seende på närmare än c:a 40 cm var ett problem.

Så hade jag det tills att jag fick grå starr i vänster öga också 1,5 år senare (mars 2018) och har nu opererat vänster öga också med monofokal RLE. Dock träffade dom inte rätt i styrka så monovision funkar inte alls lika bra som det gjorde med kontaktlins. Jag kan läsa upp till c:a 40 cm med vänster öga. Med höger öga ser jag bra på långt avstånd. Men däremellan ser jag inte alls bra. Att t.ex. läsa på varuhyllorna i butiken eller se vad folk har för namn och titel på sina namntaggar är omöjligt utan att jag bockar mig fram till 40 cm avstånd. Inte alls kul. Och skillnaden mellan ögonen är för stor för hjärnan att acceptera, vilket det inte var när jag körde monovision med kontaktlinser. Hade jag vetat detta hade jag valt multifokal RLE.

Dessutom så "blänker" de här linserna väldigt mycket i vissa ljusfall. Dvs mina ögon blänker alltså för andra som tittar på mig. Och jag ser att dom reagerar och kommer av sig för det ser så himla onaturligt ut. Det hade räckt att någon förvarnat mig om detta (vilket ingen gjorde!) så hade jag valt multifokal RLE. Och för min del så reflekteras också ljuset i RLE-linserna, framförallt på kvällarna så avger de flesta lamporna reflexer/ljussken som är jobbiga för mig.

Till på köpet har jag sedan c:a en månad tillbaka fått glaskroppsgrumlingar i vänster öga. Skit som flyter omkring i ögat och irriterar synen. Lite som kontaktlinser med beläggning som man inte kan ta av sig, fast värre. Jag inbillar mig att detta har och göra med den typ av RLE-operation jag valt (och den kirurg jag fick) och att grumlingarna inte uppstått om jag valt multifokal RLE. Men jag kan såklart inte veta.

På höger öga har jag nu även fått flimmer dyker upp på ett och samma område med ojämna mellanrum. Misstänkte direkt näthinneavlossning, men undersökningar pekar snarare på att det är något på synnerven kopplat till att min blinda fläck är större än normalt. Har inte riktigt fattat vad det är och innebär, ska på återkontroll om en månad för det behöver följas upp och eventuellt behandlas (hur man nu gör det). Även här säger magkänslan mig att jag inte fått problemet om jag valt multifokal RLE. Det känns som den monovision jag fått och som jag upplever som jobbig, även är ansträngande för ögonen som påverkar dem negativt. Men jag kan såklart inte veta.

Det enda jag vet är att hade jag vetat vad jag vet nu, hade jag valt multifokal RLE som åtgärd på min gråa starr.

Josefin 2018-09-03 12:12 #125
Hej

Jag är medicinjournalist och söker kontakt med personer som har drabbats av synproblem efter ögonoperation med den multifokala linsen Lentis från tillverkaren Oculentis. Denna lins har senare återkallats eftersom den ger grumlig syn efter ett par år. Mejla mig gärna på josefin.lennen-merckx(a)svt.se
Josefin 2018-08-22 22:41 #124

Svar till inlägg av Lorin, 2016-03-13 23:09:

Vet du vilja linser det var du fick? Jag skulle vilja komma i kontakt med personer som har eller hade LENTIS HYDROSMART från Oculentis. Alltså de som företaget återkallade pga de blev grumliga efter ett tag.
Undrande 2018-05-24 22:24 #123

Svar till inlägg av Per O, 2018-05-24 20:41:

Har också svårt att få ihop det där. Vore intressant med en mer heltäckande förklaring. Hur går det att läsa kartan?
Karlsson 2018-05-24 22:00 #122

Svar till inlägg av Lars Sundström, 2018-05-23 16:07:

Nästan lika bra upplevde jag det till en början - förutom en del dubbelseende. Men sedan började helvetet med bland annat två näthinneavlossningar. Jag hoppas för din skull att du slipper liknande problem som jag och många andra drabbats av några år efter operationen.
Jag fortsätter att avråda alla från en så här farlig operation.
Per O 2018-05-24 20:41 #121

Svar till inlägg av Lasse Ö, 2018-03-06 10:37:

Låter skönt att det gick så bra.Hur löser du det med kartan ifall det blir oskarpt på 50-80 cm, läsglasögon i pannan eller annan lösning? När du skriver knivskarp syn på läsavstånd, är det 30-40 cm? då kanske det funkar med kartan ändå
Lars Sundström 2018-05-23 16:07 #120
Jag har haft glasögon sedan jag var 15, och för tio år sedan fick jag även fixa terminalglasögon. Gjorde själv en Trifocal linsbyte via Memira (ca 60'000 kr) i december och behövde solglasögon i några dagar. Började jobba efter 2 dagar och då var det jobbiga att köra bil pga av alla mötande.
Ja, jag ser sämre i mörker. Halo-effekterna är nästan helt borta. Jag ser allt numera utom just framför terminalen så jag behöver nog något simpelt +1 så att jag kan backa 20 cm extra från skärmen. Men allt annat som jag gör; snickra, springa, bada, slippa leta efter glasögonen, slippa regnet på dem, ha solglasögon, alltid se som en örn, skavmäken på näsan eller bakom örat, dra tröjan över huvudet, välja vilka hörlurar som helst och kunna ha på dem utan att skalmarna sitter inne i hjärnan.
Och det är från första sekund efter operationen.
Lasse Ö 2018-03-06 10:37 #119
Jag gjorde en RLE år 2010 med multifokala linser hos Globens ögonklinik. Jag var då 50 år och hade -10,5 resp -11 på kontaktlinserna och hade sen några år tillbaka fått problem med läsavstånd. RLE operationerna blev inte helt lyckade, jag fick komplettera med laser 3 ggr efteråt. Ingen rolig upplevelse då det känns som man får ett ton grus i ögonen efteråt. Det bästa idag så här 7 år efteråt är mycket bra syn speciellt i dagsljus. Knivskarp syn på läsavstånd livslångt. Jag kan heller aldrig få gråstarr i framtiden. De minustecken jag fått är sämre mörkerseende med "aura" runt ljuskällor. Dessutom oskarpt på avståndet 50-80 cm dvs datoravstånd, instrumentpanel i bilen samt klippa tånaglarna. Där behövs simpla brillor från Clas Ohlson.
Micke 2018-03-03 22:29 #118

Svar till inlägg av Lena, 2018-02-10 09:30:

Nej jag arbetar inte inom den branschen arbetar som elkonsult och sitter framför en dator hela dagarna.
Idag är det 2månader sedan min operation och allt är fortfarande perfekt.
Största risken är att få en infektion under de 2 första veckorna, men håller man sig ifrån simhallar bastu ocha annat denna tid så är riskerna minimala.
Varför jag vet mycket om rle operation är att jag innan operationen läst på ordentligt om eventuella risker mm. Desutom talat med ett flertal opererade och vänner som är läkare bland annat på landstingets ögonklinik i Stockholm. Alla säger att risken är minimal att något ska gå fel, var bara noga under de första veckorna så du inte drabbas av infektion säjer all.
Bara en människa har varnat mig det var min optiker där jag köper mina glasögon tidigare, kan förstå att denna person var at mig då de nu har en kund mindre all lura på brillor
Mvh
Micke
Micke 2018-03-03 16:56 #117

Svar till inlägg av Lena, 2018-02-10 09:30:

Nej jag arbetar inte inom den branschen arbetar som elkonsult och sitter framför en dator hela dagarna.
Idag är det 2månader sedan min operation och allt är fortfarande perfekt.
Största risken är att få en infektion under de 2 första veckorna, men håller man sig ifrån simhallar bastu ocha annat denna tid så är riskerna minimala.
Varför jag vet mycket om rle operation är att jag innan operationen läst på ordentligt om eventuella risker mm. Desutom talat med ett flertal opererade och vänner som är läkare bland annat på landstingets ögonklinik i Stockholm. Alla säger att risken är minimal att något ska gå fel, var bara noga under de första veckorna så du inte drabbas av infektion säjer all.
Bara en människa har varnat mig det var min optiker där jag köper mina glasögon tidigare, kan förstå att denna person var at mig då de nu har en kund mindre all lura på brillor
Mvh
Micke
Ge korrekt info! 2018-02-23 23:11 #116

Svar till inlägg av Memira i blåsväder, 2018-02-23 22:16:

Det är ju inte Memira som granskas, utan tillverkaren av linserna som tydligen inte helt höll vad de lovade.
Dvs det är Oculentis som granskas (och som inte längre används av Memira pga det), inte Memira. Memira rapporterade om problemen när de upptäcktes, för de såg problem med linserna som tydligen uppstår efter 3-5 år.

Enligt den artikeln som länkas till.
Och det är det enda jag vet, men jag läste den.
Memira i blåsväder 2018-02-23 22:16 #115
Läkemedelsverket utreder Memira:

– Vi avvaktar nu tillverkarens utredning. För oss är det intressant om den här frekvensen av inrapporterade fall är högre än man väntat sig utifrån de kliniska studier som tillverkaren utfört och som ligger till grund för CE-märkningen.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/defekta-linser-opererades-in-pa-ogonpatienter
Karlsson 2018-02-11 22:16 #114

Svar till inlägg av Opererad för gråstarr, 2018-02-11 09:38:

En starroperation och en RLE är inte samma sak. En "vanlig" starroperation innebär att man får en enkel lins inopererad. Det Memira med flera sysslar med är att operera in en multifokal lins för att man ska se både på långt och kort avstånd.
Den typen av lins avråder läkare på Akademiska att operera in då de påverkar ögat på ett dåligt sätt. Riskerna för till exempel näthinneavlossning är betydligt större än Memira skriver i sin marknadsföring.
Jag fortsätter att avråda alla från dylika ingrepp efter att ha fått problem med båda ögonen.
Opererad för gråstarr 2018-02-11 09:38 #113
Hur många starroperationer görs per år i Sverige och hur många går snett? Operationer görs på både lasarett och privata kliniker och tar 15 minuter.
Sture 2018-02-11 08:24 #112
Har inte hängt med i alla inlägg men detta verkar ju helt oseriöst
varför riskera något som synen?
verkar vara ett bra inslag för uppdrag granskning.....
hänglöparn 2018-02-10 19:00 #111
Nej, Micke känns inte helt seriös. Skulle det finnas landstingsläkare som rekommenderar RLE operationer för helt normala åldersförändringar i ögat? Mina läkarbekanta har också svårt att tro på det. Finns det några läkare som hänger här på forumet?
Ninoliin 2018-02-10 18:10 #110

Svar till inlägg av Micke, 2018-01-28 09:54:

Säg att vi utvecklar en operation för att bota glutenallergi men att det finns risk att man utvecklar kronisk magsmärta, kramper, behov av stomi på magen (googla) och aldrig kan äta mat igen. Patienten blir glad efter en lyckad operation medans det är otroligt trist att vissa ska lida livet ut bara för att de ville kunna äta gluten. De hade gott kunnat undvika gluten resten av livet och levt ett bra liv. Hur är detta jämförbart med allmänna risket i livet som att krocka med bilen, bryta benet eller otippat bli attackerad av en björn?
Ninoliin 2018-02-10 18:01 #109
Läskigt att man gör båda ögonen samtidigt och går det fel är det fel för evigt. Ögonen är så viktiga i livet och ett liv med ljusglorior, ljuskänslighet mm. Finns risker i allt men otroligt risky att riskera sin syn för en grej som går att korrigera med glasögon eller linser.
Lena 2018-02-10 09:30 #108

Det här inlägget är anmält för granskning

Micke 2018-01-28 10:10 #107

Svar till inlägg av Lena, 2018-01-14 20:27:

Att landstingsläkarna avråder detta tror jag inte då jag utav dem fick rekommendationen att göra en RLE dock valde jag ett privat bolag för själva operationen då detta var samma kostnader men kändes säkrare på privat klinik.
Att du får olika svar från patienter om hur bra syn de fått så beror det nog mycket på vilken typ av lins man opererat in, själv har jag en lins som ger perfekt syn på alla avstånd. Gör man tex. En operation för gråsvart så får man oftast bara en enklare lins inopererad som inte kan ge skärpa utan du kommer behöva glasögon för perfekt syn
Micke 2018-01-28 09:54 #106

Svar till inlägg av Pw, 2018-01-15 20:25:

Nu har det gått 4-veckor efter min operation och min syn är perfekt.
En RLE operation bedöms vara en av världens säkraste operationer. Självklart föreligger risker i alla typer av ingrepp. Men att avstå en operation vid mycket svår ålderssynfel som jag led av för en minimal risk tycker jag uppväger den minimala risken.
Det är en risk att flyga, åka bil, tåg mm. Men även det gör jag trotts att det föreligger större risker med detta, jag gör till och med så farliga saker som att cykla, träna mm.
Pw 2018-01-15 20:25 #105

Svar till inlägg av Micke, 2018-01-14 11:17:

Läser runt här och ser att det handlar om det är värt risken att operera sig med rle metoden.
Har sedan en tid tillbaka läst och surfat runt och även på amerikanska sidor pch vad jag förstår så är detta väldigt riskfyllt med biverkningar som kan få ödesstigra följder i ens liv.
Undrar då hur någon här då efter en vecka efter sin operation varmt kan rekomendera rle då utfallet efter en operation kan man först se efter lång tid.
Jag håller mig till dom skeptiska.
Lena Karlsson 2018-01-15 09:37 #104

Svar till inlägg av Lena, 2018-01-12 19:21:

Jag kan bara med mina ord intyga att jag har inget med Memira att göra, varken professionellt, vänskapsmässigt, ekonomiskt eller på något annat sätt.
Mer än att jag är en nöjd och välseende kund.
Tråkigt att du har råkat illa ut.
Lena 2018-01-14 20:27 #103

Svar till inlägg av H40, 2018-01-13 15:00:

Tar tillbaka det som kan uppfattas som påhopp.
Vill bara få andra att förstå att det finns ett mörkertal i folk som har drabbats av komplikationer eller biverkningar som är svåra att leva med.
Dessa saker vill naturligtvis inte klinikerna visa för tänkta klienter.
Har frågat ett antal personer i min omgivning som gjort rle och jag hör en tydligt erkännande att det inte blev som man hade tänkt. Många sitter även på en stolthet och inte vill erkänna för omvärlden att man är besviken över det man gjort mot sig själv.
Det lite lustiga i hela rle bytet är att landstingsläkarna avråder folk men dom privata klinikerna framför det som säkert. Men dom flest av kirurgerna i dom privata klinikerna jobbar inom landstinget med
Skriver inte mer nu på denna tråd nu.
Karlson 2018-01-14 13:57 #102

Svar till inlägg av Micke, 2018-01-14 11:17:

Bara att önska att det går bra för dig. Det har visat sig att Memiras statistik bygger på undersökningar inom ett och ett halvt år efter operationen. Tyvärr är det så att de flesta som sedan drabbas av näthinneavlossning får det problemet något senare. För min del dröjde det fyra respektive sju år efter operationen.
Så jag fortsätter att avråda från operation. Men visst, för en del går det hyfsat bra.
Micke 2018-01-14 11:17 #101

Svar till inlägg av H40, 2018-01-13 15:00:

Har för 1 vecka sedan opererat mina ögon RLE operation hos Memira, Jag är mycket nöjd över det resultat jag redan nu har. Synen blir bättre och bättre för varje dag ock jag kan nu läsa helt utan glasögon. Det enda negativa för min del är att jag är ljuskänslig vid besök i varuhus men det blir också märkbart bättre för vår dag som går. Kan varmt rekommendera operation vid ålderssynfel.
hänglöparn 2018-01-13 15:26 #100

Svar till inlägg av H40, 2018-01-13 15:00:

Jag tänkte för ett par år sedan genomföra en operation men blev avrådd av den ögomläkaren jag fick kontakt med på landstinget. Han menade att riskerna är alldeles för stora i förhållande till utfallet.

Det finns idag silikonbaserade multifolkala linser som kan sitta i en månad utan byte. Läkaren menade att dessa är ett mycket bättre alternativ som alla borde prova innan man funderar på operation.
H40 2018-01-13 15:00 #99

Svar till inlägg av Lena, 2018-01-12 20:17:

I denna tråden handlar det mest om de som är missnöjda och att då hoppa på någon som skriver att hon är nöjd med påståender om att hon antagligen jobbar för memira tycker jag är väldigt dårlig debatt teknik.

Det som totalt saknas i denna tråden är information om hur många som är nöjda och hur många som är missnöjda efter en operation.
Ninoliin 2018-01-13 14:47 #98
Ja även om de flesta operationer går bra får det katastrofala följder när det går fel. Ögonen är mycket värda i livet och jag skulle iallafall inte offra min syn så länge fail-graden är VÄLDIGT låg.
Lena 2018-01-12 20:17 #97

Svar till inlägg av H40, 2018-01-12 19:46:

Kan säkert var många som är nöjda. Men hur många är missnöjda!!?
jag tror att mörkertalet om just dom som blivit drabbade inte kommer fram i ljuset.
Hur som helst så ersätter den konstgjorda linsen inte dom egenskaper en naturlig lins ger.
Vill bara varna andra att gå in i detta.och att läsa på ordentligt på vad som förväntas och kan hända vid ett ingrepp.
Tack.
hänglöparn 2018-01-12 20:14 #96

Svar till inlägg av Zerbembasqwibo, 2018-01-12 18:01:

Det är översynta som opererar sig, inte närsynta.
H40 2018-01-12 19:46 #95

Svar till inlägg av Lena, 2018-01-12 19:21:

Så du tror inte att det finns någon som är nöjd med linsbytten?
Lena 2018-01-12 19:21 #94

Svar till inlägg av Lena Karlsson, 2018-01-12 10:33:

Kan sätta hur mycket som helst att Lena Karlsson har något med memira eller någon annan klinik att göra.
Känner igen det sätt dom försöker övertyga personer att tro att det är smidigt med små biverkningar samt deras proffsighet. Deras proffsighet är just att kunna skönmåla hela linsbytet.

Zerbembasqwibo 2018-01-12 18:01 #93

Svar till inlägg av Karlsson, 2017-07-04 16:14:

Å andra sidan hade jag ett tag flera kollegor som drabbas av näthinneavlossning. Vi drog slutsatsen att det berodde på "stirra på dator"-jobb, ingen av dessa hade opererat ögonen.

1177: Större risk efter 65.
"Näthinnan kan även lossna på personer som är yngre. Då beror det oftast på fler i släkten har haft sjukdomen eller på att ögat är kraftigt närsynt. Det beror på att ögat är längre vid kraftig närsynthet. Det gör att näthinnan blir uttänjd och skör. Då går det lättare hål på näthinnan vid till exempel en glaskroppsavlossning.

Det finns en ökad risk att även näthinnan på ditt andra öga lossnar om du har fått en näthinneavlossning. Därför är det viktigt att vara uppmärksam och söka vård snabbt om du får symtom på näthinneavlossning igen."

Så är man kraftigt närsynt, ökar väl sannolikheten att man opererar ögat?

Jag beklagar dock alla drabbas situationer! Det är inte kul att få problem på detta sätt, oavsett orsak.
Lena Karlsson 2018-01-12 10:33 #92

Svar till inlägg av Lena, 2018-01-11 18:07:

Uppenbarligen finns det olika åsikter och erfarenheter.
Jag genomförde linsbyte för ca 5 år sedan hos just Memira och är mycket nöjd. Läser kartan utan problem i tävlingsfart, något som ofta är problem för mina jämnåriga kamrater (57 år).
Behöver inga glasögon i vardagen eller på arbetet och upplever inga biverkningar. Operationen var smidig, bra uppföljning och mycket kort konvalescenstid. Jag upplevde Memira som proffsiga, informativa och ärliga. Exempelvis, en kamrat som ville opereras ungefär samtidigt avråddes på grund av att en operation möjligen skulle innebära en något förhöjd risk för näthinneavlossning senare i livet (eller vad det nu var för risk, minns inte).
Ibland får jag för mig att mitt mörkerseende allt eftersom blir något litet sämre. Men dels så är det så små förändringar så jag är inte helt säker, dessutom kan det ju i så fall vara en naturlig effekt på grund av ålder.
Lena 2018-01-11 18:07 #91

Svar till inlägg av Karlson, 2017-12-10 06:47:

Memira är ett privat företag som vill tjäna pengar till ägarna. Dom andvänder reklam som förlöjligar glasögonbärare och påverkar dom att livet blir bättre efter man opererar sig.
Dom andvänder till och med en sk. Trustpilot som som deras klienter efter en op.beskriver hur fantastiskt livet har blivit och hur enkelt linsbytet var. Detta är enl. Mig en ren och skär bluff för att dra in fler personer för operation.
Googla på memiras trustpilot och läs. Man genomskådar detta rätt lätt men är man ivrig så påverkas man att göra en operation.
Det finns så mycket biverkningar vid lins byte. Den enda gång linsbyte är bra är vis kataraktoperation då det är enda sättet att få tillbaka synen. Tack för ordet!
1 2 3

Senast kommenterat

Torsdag 15/11

21:31

10-Mila 2019

179

 

20:58

Idrottsgalan

9

 

17:47

O-ringen 2020

73

 

17:10

#metoo

18

 

16:17

Silly Season 2019

146

 

Onsdag 14/11
Tisdag 13/11

18:41

Landslagen 2019

80

 

Måndag 12/11
Lördag 10/11
Fredag 9/11

22:35

Ultralång-SM

123

 

Torsdag 8/11

12:23

Inloggningsfunktion

12

 

Onsdag 7/11

15:02

-Arrangemangsreklam-

639

 

Tisdag 6/11
Söndag 4/11

12:29

Utanför kartan

13

 

Fredag 2/11
Torsdag 1/11
Onsdag 31/10
Tisdag 30/10

21:12

O-ringen Kolmården

1

 

15:18

Jobb för orienterare

150

 

Måndag 29/10

22:50

Ny höftled

25

 

16:58

Smålandskavlen 2018

100

 

Fredag 26/10
Onsdag 24/10
Tisdag 23/10
Måndag 22/10
Söndag 21/10

22:22

Männens revir

1536

 

Lördag 20/10
Fredag 19/10

09:24

Grabbar från förr

5

 

Torsdag 18/10


Arkiv

 
 
 

Logga in på Orienterare.nuStäng