Visa inloggningsformulär
O-snack  

Aktuell tråd

"Mental träning", sa Skogssport.

U Geller  2013-12-22 20:16
Läser senaste Skogssport, fastnar med ett uppslag om träningstips. Kul, tänker jag! Sen kommer en punkt om "Mental träning" och där stannar jag upp. What? Har inte orienteringen kommit längre eller är dessa rader om mental träning ett olycksfall i arbetet??
Nu undrar jag: hur utövar du/din klubb/ditt landslag/ditt orienteringsgymnasium mental träning?
För lite bättre exempel på vad som inrtmmer detta ämne har vi väl att komma med??

Skriv ett inlägg

 

 

Skriv 1981 i rutan

 
 

Inlägg

Anonym 2014-01-21 07:43 #88

Svar till inlägg av Analysen, 2014-01-20 22:47:

Till skillnad från dina initierade inlägg??
Analysen 2014-01-20 22:47 #87
Bygger man sin verklighetsuppfattning efter vad som skrivs på wikipedia behöver man nog ett par timmar skarp mental träning.
BjornG 2014-01-20 20:14 #86

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-20 20:09:

Koncentrera dig farfar, gnöla om att wikipedia är "oseriös" är okunnigt - men å andra sidan bevisar malus poäng ganska bra...
Motionären 2014-01-20 20:09 #85
Tack för den du. Det är alltid lätt att avfärda obehagliga sanningar med hänvisning till en oseriös hemsida. Jag tror dock på detta med mental träning. Hur förklarar man annars att det finns ett antal löpare som alltid lyckas när kraven är som störst, när andra med samma träningsbakgrund ständigt floppar?
malu 2014-01-20 19:13 #84
U Geller = Motionären = Amatören = Analysen etc, etc
http://sv.wikipedia.org/wiki/Internettroll
BjornG 2014-01-20 16:21 #83

Svar till inlägg av U Geller, 2014-01-20 15:58:

Du, U Geller, exakt hur Freudianskt är ditt val av nick här?
U Geller 2014-01-20 15:58 #82
Nu börjar diskussionen ta sig!
Min rubriktext håller fortf då jag noterar allt för många inlägg som strävar mot mer teknik- och fysträning medan ljuspunkter finns i de inlägg som inser att mental träning är något annat.
Jag anser att koncentrationsförmåga är en hörnpelare i att utöva orientering. Sprint passar särskilt bra som intensivt exempel - totalfokus krävs även för ickeelitlöparen!
Och detta satans ältande av bommar, dålig karta etc på TC efter varje tävling blir bara mer och mer outhärdligt.
An annan sak jag noterar sedan många år: elitlöpare lär ha en hög förmåga till fokusering och koncentration. Min egen erfarenhet, från annat håll där koncentration är kanske än djupare än i orientering, är att man direkt efter målgång inte är ute ur bubblan på en gång. Visst, sådant är individuellt men de flesta behöver en stund för att koppla ner till normalt läge.
Hur ser det ut vid våra elittävlingar som Silva Leauge och SM? Jo, direkt i mål står förbundskaptener och vill (säkerligen) ha ett snack innan löparen har kommit ur bubblan! Nu babblar de flesta har jag sett men för sjutton freda löparen 5-10min efter målgång!

Nu vill jag läsa hur någon tränar mentalt. Hittills har det inte kommit mycket substans i just det ämnet.
Nisse 2014-01-20 08:23 #81

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-19 20:27:

Att vara motionär betyder ju att man valt att inte prestera på toppen av sin förmåga. Man kanske prioriterar en extra chips-påse och köksrenovering framför träning. Att då smälla på med mental träning blir ju konstigt. Man har ju själv valt att vara ofokuserad bara genom att säga att man är motionär. Det enda jag kan tänka skulle fungera är att en två veckor innan femdagars försöka vara som en elit-löpare och prioritera orientering framför annat och gömma chipspåsarna.
B 2014-01-20 00:01 #80

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-19 20:27:

Om du inte bara provocerar med att inte vilja förstå så har du helt enkelt missat "träning" i begreppet "Mental träning"?
Du kan förstås utföra den teoretiska delen till perfektion hemma i soffan, men för att kunna ta fram det när du vill prestera på tävling så måste det nog tränas praktiskt någon gång ibland också för att du skall kunna veta hur du skall använda det i verkliga situationer!
Det är det som de potentiella världsmästare som du vill efterlikna har gjort under flera år för att nå dit dom kommit. Du vill hemma kunna nå det som de du vill efterlikna fått lägga många timmar i praktisk fysisk och tekniksk träning på, hittar du fram den vägen kan du bli rik!

Om du tycker att du "Tekniskt sett är jag bland de bästa. Det vet jag.", men har problem med "Och plötsligt virrar jag till det. Helt oförklarligt." så kan nog den mentala träningen hemma i soffan börja med att dissekera den självuppfattning du har av din förmåga, men även dina starka och svaga punkter, och bli medveten om hur du reagerar på fokus-störningar samt hur du undviker dom, och hur du får tillbaka ditt fokus och motivation, för det är väl då du är på topp.

Eftersom alla är olika finns svaret hos dig själv, kanske det snabbaste att nå dit du vill är att anlita någon rådgivare i idrottspsykologi/Mental träning att ge dig råd om hur man går till väga för att finna din väg, att kopiera någon med helt andra styrkor och svagheter eller andra reaktioner på fokus-störningar eller andra förutsättningar leder nog lätt vilse det också.
Att kopiera några övningar från ett forum på internet är förstås en början men arbetet med att testa och utvärdera på dig själv i praktiken är nog svårt att komma undan, men kan du få en " mental coach" att hjälpa dig på vägen kanske du når snabbare resultat även om det troligen inte finns någon enkel quick-fix. Det du vill göra kräver nog att du lägger upp en långsiktig plan, som du har ork och motivaton att genomföra, som tidigare nämnts är det nog så att oavsett hur bra du lyckas med den mentala delen av träningen så kommer den fysiska och tekniska delen att vara mer effektiv på tävlingsresultatet på den nivån du beskriver att du befinner dig på med den tid du verkar vilja lägga ned på träning (oavsett om det är mental eller fysisk).

Ett spännande projekt, jag kan beskriva min nivå likartad som din, men satsar mer på den fysiska kapaciteten och hellre löpa i skog än på spår, för det är min bedömning att det är mer tidseffektiv träning än något annat för att kapa tid på tävlingarna, orkar man mer gör man färre mentala misstag och dessutom går det fortare att springa.

Lycka till! Rapportera hur det går så vi får mer kunskap.
Motionären 2014-01-19 20:27 #79
Jag är säkert inkonsekvent. Men det finns lirare som klarar pressen. Jag skulle också vilja klara pressen. (Mina klubbkompisar i motionsklass brukar i hetsen stämpla fel på första etappen i O-Ringen. Dock inte jag!)

http://www.youtube.com/watch?v=YkKO5ngshBw
old 2014-01-19 20:06 #78

Svar till inlägg av Nisse, 2014-01-19 13:40:

Förstår inte din logik, men det har ingen betydelse. Det handlar om att göra en prestation på toppen av sin förmåga då man verkligen är motiverad att göra det.
Motionären 2014-01-19 19:38 #77
Hämtat från annan tråd. Gillar detta:
http://www.youtube.com/watch?v=mpCRj-pOR3o
Motionären 2014-01-19 17:13 #76
Jag har levt i en villfarelse att när man lufsar som jag i skogen har man hur mycket tid som helst att orienterare rätt. Nu vet jag bättre. Mina 10 min/km (skamgräns) känns som 6-7 min/km (när jag var tränad). Jag upplever att det går precis lika "fort och jobbigt" nu som då och att det är lika utmanande kul att orientera rätt. Och plötsligt virrar jag till det. Helt oförklarligt. Trots att jag nästan kryper fram i skogen jämfört med för 20 år sedan. Det är där kära vänner jag tror att jag kan spara några minuter med mental träning. Håller med om att tävling är bästa träning. Och roligaste. I alla fall på min nivå. Och fortfarande är jag djupt imponerad av toppdelen av världseliten som går som schweizerur trots all yttre press. Imponerande.
Elit 2014-01-19 16:23 #75
Bra mental förmåga handlar om att få ut så mycket som möjligt av sin fysiska och tekniska kapacitet. Att kunna springa en bana helt prickfritt är grundläggande för en bra teknisk förmåga. Att på en viktig tävling utnyttja hela din ol-tekniska kapacitet samtidigt som du använder hela din fysiska förmåga, då är du bra mentalt. Att kunna pressa dig maximalt fysiskt är också mycket mentalt. Tävling är det bästa tillfället att träna sin mentala förmåga men har du uppenbara brister (tex blir för nervös, lätt störd av andra löpare osv) kan det vara god ide att öva det på hemmaplan. Det kan lika gärna göras i soffan genom att tänka igenom hur du vill reagera och känna vid olika situationer och sedan praktisera det på träning/tävling.
PS 2014-01-19 14:37 #74

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-18 18:04:

Här kommer en länk till den där gången TG inte klarade pressen med en ryss i hasorna: http://www.tulospalvelu.fi/gps/20100815_relay_m3/
Jag blir inte riktigt klok på dig för flera av de namn du nämner skulle jag med lätthet kunna hitta massor med exempel på hur de orienterar perfekt på ganska svåra kontroller för att sedan plötsligt göra jättemisstag på kontroller som inte ser speciellt svåra ut. I mina ögon tyder sådant inte precis på mental styrka även om det nog också kan vara rent tekniska brister som ger alltför små marginaler i orienteringen.
Nisse 2014-01-19 13:40 #73

Svar till inlägg av old, 2014-01-18 21:52:

Att aldrig tappa en placering kan ju lika gärna innebära att du aldrig tagit ut dig, kanske kunde ni vunnit tävlingen om du bara hade tagit i lite mer. Så om du är mentalt stark eller lat kan man ju inte veta bara utifrån ditt resonemang. Det blir därför lite komiskt med mental träning på motionärs-nivå då de mål man eftersträvar är luddiga. Att inte missa en enda kontroll på o-ringen är ju enkelt om man stannar 20 sekunder vid varje kontroll. För vissa kanske det skulle bli en tidsvinst men frågan är om man är mentalt start eller feg.
Nisse 2014-01-18 23:04 #72

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-18 19:23:

Eftersom du nämner Bergman så tror jag inte någon i Sverige som tränar så mycket på karta just nu.
Det borde vara ditt första mentala mål att förstå varför du vill prestera bättre än du är tränad för. Varför är det viktigt för en motionär att få ut de sista procenten. Det borde vara mycket roligare och ge mer resultat att hitta glädjen i att träna roliga orienteringsövningar,
Märker att många har en felaktig bild av sig själv och blir missnöjda av sina resultat oavsett hur det går. Det drabbar glädjen i idrottandet om man inte kan vara nöjd med sina resultat utifrån den träning man genomfört. Det är också viktigt att visa det för de ungdomar som håller på.
old 2014-01-18 21:52 #71

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-18 19:23:

Svårt område. Tror inte att detta beror så mycket på den fysiska statusen. Det finns många "motionärer" som är mycket mentalt starka (eller har mycket hög koncentrationsförmåga) - fast de utsätts ju inte för riktigt samma press som världseliten. Men det ska ju inte heller du göra.

Det handlar om att veta och verkligen tro på att man orienterar bättre än de andra - eller minst lika bra. Men då måste man ju vara mycket duktig tekniskt och det blir man inte utan att ha tränat en mängd teknik. Så allt hänger samman.

Själv vet jag att jag aldrig bommar då jag håller koncentrationen uppe och detta faktum gör det lättare att faktiskt vara koncentrerad. Har t.ex. sprungit ett 40-tal DM-kavlar i ett stort distrikt, varav bortåt 20 i H21 utan att någonsin tappat placering. Och jag har aldrig varit toppelit.

Om man har det självförtroendet kan man dessutom styra och påverka andra i jaktstarter/kavlar.

Tror att det också är en personlig egenskap (medfödd eller förvärvad), men att det också går att träna upp. Det man kan göra själv är bl.a. att gå igenom en massa tänkbara scenarier och göra klart för sig hur man ska bete sig. Då känner man sig trygg i alla situationer och minimerar risken för irrationella beslut.
Kan egentligen inget om mental träning, men jag inbillar mig att det kan vara bra att någon kunnig ställer de rätta frågorna om mål, inställning o.s.v.
Helt klart är väl att fokus måste ligga helt och hållet på vad du gör själv och inte glida iväg med tankar på resultat eller motståndare/medtävlare.

Målsättningen måste alltså alltid vara att göra det perfekta loppet.
Motionären 2014-01-18 21:38 #70
Läste DN nu i kväll. Skidkungen harvar runt som en skidmotionär med onda revben. Är det fler än jag som tror att detta ingår i ett mentalt spel. Blir tufft för Northug i Ryssland i februari.
Motionären 2014-01-18 21:11 #69
Bra. Det finns alltså inget quick-fix och det har jag heller aldrig trott. Man ska träna 3 gånger under 365 dagar under 10 år. Klassisk klyscha. Misstänker att det är ett antal skärmfinnare som kör efter receptet. Varför lyckas inte hen? Jag vill bli som orienterarmästarna och skidkungen som vågade ställa av Northug och Cologna på femmilen. Hur tänkte han då? (misstänker att gubbarna var exakt lika vältränade och hade lika bra skidor vallade av samma proffsteam). Varför lyckades skidkungen? Varför lyckas orienteringsmästarna år efter år ta medalj i en idrott som är ännu mer komplicerad? Nej, jag tror att det finns några ytterligare procent att hämta även för oss amatörer. Jag har säkert fel, men jag är ändå imponerad av den del av världseliten i orientering som levererar medaljer mästerskap efter mästerskap.
Fysiskt praktexemplar 2014-01-18 20:52 #68

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-18 19:23:

Det du söker tror jag man får bäst, och snabbast, genom fysisk träning, och klassisk kartteknikträning.
B 2014-01-18 20:36 #67

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-18 19:23:

Varför?, Vad skiljer?:

Mål, fokus, uthållighet och tålamod!
Det är grundat 10 år tidigare eller mer.
Motionären 2014-01-18 19:23 #66
Bra fråga, men jag tillhör den kategori orienterare som inte tycker det är kul att springa 300 meter extra pga svagt psyke (tekniken har jag) .Ska jag springa 300 meter extra och ändå hålla steg med de fysiska parktrexemplar som finns i gubbklassen för elitmotionärer måste jag omedelbart lägga mig i ointressant hårdträning. Vad jag är ute efter är de nycklar som ett fåtal i världseliten behärskar. Löparna som mästerskap efter mästerskap tar hem medaljer (nu pratar vi inte dagkorpen eller Smålandskavlen) och orienterar klockrent trots att den mentala pressen är omänskligt stenhård. Finns säkert ett hundratal "wanna-be-orienterare" som tränar lika mycket och tycker dom är lika bra men ändå inte lyckas. Varför? Vad skiljer? Det är dom procenten jag vill ha tag på!
B 2014-01-18 18:53 #65
För att förtydliga ytterligare:
Mental träning på teknikträningen blir det när man har satt upp ett (eller flera) mental tränings-mål med träningen, förbereder, genomför träningen och utvärderar den efteråt.
B 2014-01-18 18:49 #64

Svar till inlägg av RP, 2014-01-18 16:43:

Absolut korrekt, mental träning är inte teknikträning.
Men likaväl som man kan ha både fysiska mål och teknik-moment i teknikträningen så lägger man in även de mentala målen där. Hålla koncentrationen, undvika distraktion, anpassa strategi och vägval efter terräng eller trötthet osv, det gör ju att man har en chans att minska på de irrationella besluten.

Ibland innebär det träning med masstart för att motverka den distraktionen, ibland bara att orka koncentrera sig i 90 kontroller, ibland att lägga in en liten fjäril kontrollplock i distanspasset. För nybörjare kanske att inte alltid springa tillsammans med kompisen, för elitmotionären kanske att inte bara träna det man är bäst på, utan ha utmanande ovana moment där man gör fel och lär sig av det.

Det första steget är nog att försöka identifiera när man själv sviktar och varför, det kan ske med analys hemma, sedan att fundera på hur man skall göra istället, och därefter testa det på träning för att kunna använda det på tävling, Som tur är kan man träna flera olika saker samtidigt i orientering, fysik, teknik och strategier för fokus mm.
BjornG 2014-01-18 18:07 #63

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-18 17:01:

Så vilka irrationella beslut brukar du fatta under ett lopp, i vilka situationer uppstår dom, hur mycket tid lägger du på dom tabbarna, hur mycket tid kan du reducera dom med genom "mental träning"? Ger det en större vinst än mer konditionsträning skulle ge i löptid, eller mer teknikträning skulle ge i minskad bomtid? (Eftersom du sagt att du inte klarar av att orientera rent på träning, och att du är allmänt dåligt tränad...)
Motionären 2014-01-18 18:04 #62
TG vågade alltså revolutionera och gå utanför ramarna för den urnordiska sportens träningsmodell. Tyder på mental styrka. Schweiziska tjejen är också ett unikum. Det är dom sista procenten jag är ute efter. Som Jansson, Billstam, Alexandersson, Leandersson, Eliasson, Holmberg och Bergman äger. Kan iofs vara så enkelt att det rör sig om genetiska betingelser. Vissa är födda med en mental styrka som räcker till VM-medaljer. Vi övriga gör oss icke besvär, hur mycket vi än torrsimmar med GPS-analyser. F-n där rök segern i Skåne också!
Nisse 2014-01-18 17:21 #61

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-18 17:01:

Det är absolut inte så att alla springer lika mycket teknik.
Thierry har ju varit banbrytande i sina teknik-träningar, något som många har tagit efter.
http://omaps.worldofo.com/upload/gueorgiou_20111120.jpg

Olle Boströms kontrollplock är precis en sådan övning som tränar hjärnan att hålla koncentrationen. Ingen kontroll är speciellt svår men om du kan hålla koncentrationen på 90 kontroller så har du ett bra psyke. Jag tror inte man kan träna koncentration bättre hemma vid skrivbordet, och frågan är varför man skulle träna koncentration hemma istället för i skogen. Det är ju roligare i skogen.
Motionären 2014-01-18 17:01 #60
Äntligen en som förstår. Vad jag vill lära mig är att undvika irrationella beslut under ett lopp. Yttersta spetsen i världseliten kan det. Många landslagslöpare kan det inte (kunde dom, hade dom varit VM-medaljörer). Elitmotionärer kan det inte. Motionärer som jag kan det absolut inte. Jag är ute efter dom sista procenten även om jag är uruselt tränad. Någonstans har jag en förhoppning att mitt nya skarpa TG-psyke till viss del ska kompensera min dåliga fysiska status. Det kan inte vara en slump att samma VM-medaljörer återkommer år efter år. Det är väldigt många som tränar lika mycket teknik och springer lika många träningskilometer och GPS-analyserar lika mycket men ändå inte lyckas när det ska avgöras.
RP 2014-01-18 16:43 #59
Tycker de flesta här verka tro att mental träning är detsamma som OL-teknik, vilket jag inte alls håller med om. Mental träning handlar enligt mig mer om att klara av att vara koncentrerad och fokuserad. De flesta misstag/dåliga prestationer handlar i regel om bristande koncentration, med undantag för nybörjare. Att koncentration försämras kan bero på olika saker t ex; externa störningar under tävlingen, privat psykisk situation, situation i skolan eller jobbet men också fysisk trötthet( vanligt på slutet). Mental träning handlar om att träna upp förmågan att identifiera och vara medveten om dessa situationer och aktivt jobba med att bibehålla koncentrationen.
PS 2014-01-18 15:40 #58

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-17 23:34:

Jag tror förresten att du har en viss övertro på den absoluta elitens mentala ofelbarhet. Jag hittar tyvärr inte någon karta men när VM gick i Norge så gjorde Thierry G ett misstag på kavlen som är näst intill oförklarligt och detta kostade segern. Den troligaste anledningen är nog att han kände trycket på sig efter att ha haft väldig otur de två föregående åren och missat medaljerna i mycket bra lägen.
B 2014-01-18 10:59 #57

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-17 23:34:

Må så vara, men om du inte har några problem med det tekniska genomförandet så springer du väl för långsamt? Du nämner också att fysiskt är du otränad, det går inte att kompensera med huvudet om du inte har tekniska problem?
Du måste träna mera fysik så att du börjar få tekniska problem med orienteringen, annars kan du ju knalla runt med ett prickfritt lopp i högsta mentala status i vilken hastighet du vill.

Når du får problem med tekniken pga att du springer fort eller är väldigt ansträngd och då måste ta snabba beslut så kan mental träning hjälpa till att klara att följa i förväg beslutade strategier utifrån kunskapen om dina styrkor och svagheter. Strategierna läggs upp i teorin (mental förberedelse) och testats och nöts in i praktiken (teknikträning).

En annan aspekt på mental träning i detta avseende är att med teknikträningen nöta in känslan av att våga lita på sin egen strategi, sina vägval, sin förmåga att utföra dessa samt sin fysik. Börjar man tvivla på det man vet att man kan behöver man ha en strategi för att tänka positivt istället, för att komma tillbaka till det flytet som man har nött in med teknikträning.
Nisse 2014-01-18 08:07 #56

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-17 23:34:

Hehe, hör ofta det här att tekniskt är jag bland de bästa. Sen bråkar man att man inte såg kartan eller att det var något skevt vid 5:an.
Teknik liksom fysik är färskvara, Om du är mentalt stark gör att man kan springa i rätt tempo men om man inte tränar ofta så vet man inte vilket tempot är.
Det är ingen i världen som kan springa 150 kontroller utan bom.
Gissar att det finns mindre än 5 stycken herrar i Sverige som kan springa en medel-distansbana utan missar. En miss är också att du springer snett ut från kontrollen och får justera längs sträckan.
Motionären 2014-01-17 23:34 #55
Yes. Tekniskt sett är jag bland de bästa. Det vet jag. Fysiskt är jag otränad. Men det räknar jag med att kompensera med grejen som sitter på axlarna. Jag är alltså inte elitlöpare, utan glad motionär. Finns det något mer lättslaget än hysteriska och vimsiga och övertränade motionärer +45? Med lite extra mental krydda inspirerad av den riktiga världseliten känner jag mig ganska säker. (Ska kanske börja powerwalka nu för att ha både livrem och hängsle i Skåne och så jag inte får skavsår)
PS 2014-01-17 23:15 #54

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-17 21:44:

Du har aldrig funderat på att det är lättare att vara mentalt stark om man vet att man är bland de allra bästa fysiskt och tekniskt. Det är ju liksom lite färre saker som kan gå fel om man är den som håller i taktpinnen med full koll.
Anonym 2014-01-17 21:48 #53
Ja, det är nog väldigt många ortienterare som anser sig hålla landslagsnivå på träning...
Motionären 2014-01-17 21:44 #52
Säkert inte. Men jag vill vara så väl trimmad mentalt som möjligt om (obs! OM) jag går ut först i jaktstarten. TG klarar pressen. Jag vill träna mig att klara pressen. Ska det vara så svårt att förstå? Dom knivskarpa orienteringshjärnorna klarar alla svåra situationer. Det har inget med att klara 150 träningskontroller utan bom. Det kan väldigt många orienterare göra. Bevisligen är det däremot endast ett fåtal orienterare som håller under hård mental press. Comprende?
BjornG 2014-01-17 09:37 #51

Svar till inlägg av Motionären, 2014-01-16 23:04:

Så du klarar av att springa 10 banor i obekant terräng i nästintill tävlingstempo utan att bomma mer än 2 minuter totalt?
Motionären 2014-01-17 00:17 #50
I Norge är man fokuserade på GPS-analyser. Det har väl gått sisådär i skarpt läge. Vad tycker ni, ska jag satsa på GPS-modellen eller TG-modellen? Femmilsmästaren på skidor låter tydligen hjärnan vara med även i en så hjärndöd idrott som skidor. Nu blir jag osäker. Tror ni jag klarar Oringen?
Motionären 2014-01-16 23:04 #49
Ja, är det någon som behärskar mental träning bör det vara TG. När darrar han på manschetten? Så vill jag också bli. Spika 30 kontroller på träning i hemmaterräng känns lite väl amatörmässigt och 80-tal. (Därmed inte sagt att klasslöparen Olle Boström inte vet vad det handlar om. ) Fler såna tips tack.
1 2 3

Senast kommenterat

Söndag 27/4

07:12

Stafettligan

507

 

06:57

10Mila 2025

90

 

06:51

-Arrangemangsreklam-

1034

 

06:50

Natt SM

79

 

Lördag 26/4

19:37

Icebug sisu olx

1

 

14:12

Sverigelistan

489

 

Fredag 25/4
Torsdag 24/4
Onsdag 23/4
Måndag 21/4

10:14

Stigtomtakavlen.

43

 

Söndag 20/4

20:02

Hockeytråden

11

 

Lördag 19/4
Fredag 18/4
Onsdag 16/4

07:13

Plastficka eller ej?

51

 

Tisdag 15/4

15:26

Eventor nere igen...

872

 

Söndag 13/4

08:32

Silly Season 2025

336

 

Lördag 12/4
Fredag 11/4

08:58

10-mila från 2024

2146

 

Onsdag 9/4

20:28

Ultra-SM

105

 

Tisdag 8/4
Måndag 7/4
Fredag 4/4
Torsdag 3/4

12:58

Måsenstafetten 2025

109

 

Onsdag 2/4
Måndag 31/3

11:40

Tiomilaböckerna?

2

 

Fredag 28/3
Måndag 24/3
Söndag 23/3
Torsdag 20/3

10:27

Jobb för orienterare

246

 

Måndag 17/3
Lördag 15/3
Tisdag 11/3
Måndag 10/3

21:20

Eftersök

1

 

Söndag 9/3

08:02

Medlemsavgift

59

 

Fredag 7/3
Torsdag 6/3

21:21

Kompass

1

 

Onsdag 26/2
Tisdag 18/2
Måndag 17/2
Torsdag 13/2

18:39

App startklocka

13

 



Arkiv

 
 
 

Logga in på Orienterare.nuStäng